VM

Att bara suga på bokstäverna ger ju nästan ståpäls!! Att få åka VM i rally är ju en utmaning, även om VM, i det här fallet, står för Vedums Mästerskapen.

Kullings Mk hade samlat ihop två sträckor varav den ena hade start och ett par svängar på asfalt. Tanken var att, de uthålliga skulle åka två varv, vilket sammantaget skulle ge drygt 1 mil SS. Sträckorna var identiska med de som användes ifjol.

Morgonen bjöd på ett kulet väder med regnet hängandes i luften. Vad som inte hängde, utan stod rakt upp, var humöret då vi satte av mot Veum i arla morgonstund. Genomkörning av sträckorna, med privatbil, stod nämligen på programmet.

Vi var beväpnade till tänderna med vit bil, för vi hade revansch att utfordra från Arne "Turbo" Johansson. Arne och Torbjörn slog oss med en ynka sekund i förra mötet, nämligen Kullingstrofén. Nu skulle saker och ting sättas i sitt rätta sammanhang, var vår intention.

Vår (läs min) ovana vid det "Vita Vidundret" gav sig till känna redan på den 1 km transporten, då växellägena verkade ha flyttat sig sedan provkörningen förra veckan.

Starten gick i alla fall finfint och vi lyckades t.om göra en riktigt snygg handbromsare runt en tunna från Lantmannaföreningen. Sedan bar det av ut på grus och allt gick lugnt och stilla tills det sista kurviga partiet före målrakan. Då ingick det i planeringen att gå upp från 2:an till 3:an vilket resulterade i att 5:an istället satt i. Men strunt samma, 3 liter skjuter på riktigt bra ändå, så vi skred värdigt över mållinjen på "direkten".

2:an var den längre av de två SS:n och den startade med några snabba svängar varefter man skulle ta sig förbi en "dödförklarad" Ascona B. Sedan var det "totaly flat out", som finnarna säger, förutom en massa svängar, vägbyten, gårdsplaner och andra småhinder.

Vi lyckades med konstycket att göra olika misstag på varje runda, på olika ställen men med samma resultat. Alltså körde vi på sekunden lika sakta på båda varven !! Imponerande ! Hade detta varit en Formel Ford kurs så hade vi varit solklara segrare!

Här vill jag nu citera en mycket god rallykamrats senaste visdomsord till vilka jag ansluter mig till 100%:

"Bilen går nu klockrent, medan han mellan ratten och sätet behöver mer tid att komma underfund med växellägena och hur fantastiskt mycket fortare man kan åka in i svängarna med denna pjäsen."

"Lockes" (Kals Produkter) ättelägg "was riding shoot-gun", så något annat än MaxSport var inte att tänka på och de passade finfint till bilen.
Han var inom parantes "värre" än sin far, Lars "det är ju nästan rakt" Tilgman, att ha med sig även om detta var hans första tävling.
Gud hjälpe mig för att åka med honom om han kör som han ropar.........

Viktigast var att vi spöade "Turbo" som släpat dit sin Escort Mk1:a. Tyvärr så bröt Arne och Torbjörn på 3:dje SS, så egentligen vann vi på WO. Vi kommer INTE att nöja oss med det nästa gång utan då skall de ha "riktigt" STRYK !!

Kullings MK hade som vanligt gjort ett bra jobb och jag tror att formatet, kanske med några extra SS-km, är bra både för publik, arrangörer och tävlande. Dessutom har de några av Västra Distriktets trevligaste kaffetjejer.

Vi hade jättekul som vanligt, bara ljudet när man trycker på fullt ut ur böjarna……

Nästa tävling asfalt-RS i Vänersborg 21/10.

Åker vit bil, med motorn i bakändan, om Du lyckas ta Dig dit!! Ställ Dig inte vid vändningarna, de är bara tråkiga tycker vi…..