Fridaspecialen 2008-09-28

 

Det hela är egentligen min mors fel! Redan som riktigt liten Dalslänning fick jag av mor lära mig vikten av att alltid fråga artigt och behandla folk som man själv skulle vilja bli behandlad. Därför tog telefonsamtalet med Bosse Sundin en utomordentligt förvånande vändning!

Men först lite historik: Fridaspecialen är faktiskt det första försöket till reportage/skröna som jag gjort. Året var 2000 och jag blev tillfrågad av Internet-Pionjären INAX att för hans, och Motorsport i Värmland,  räkning teckna ner vad som hänt på rallysprinten i Vänersborg.

Här kan du se resultatet: http://www.motorsportivarmland.nu/frida1022.html

Det fick till följd att den gode INAX föreslog att jag skulle publicera mina egna tävlingsreportage på min hemsida www.rally-racing.com Under de följande åren brukade den gamle journalisten INAX korrekturläsa skrönorna före de publicerades. Det kändes bra när man fick mail i retur från Forshaga med förslag på ändringar, strykningar och tillägg. Det är en kontakt som jag saknar, då ju INAX lämnade oss permanent för några år sedan. Minnet finns kvar och det gör hans ju också hans skapelse MIV, via dottern Maria. Heders i alla fall åt INAX som startade det som vi idag är så bortskämda med att ha på ett musklicks avstånd!!

Själva åkte vi Porsche 911, en röd 65:a, nådens år 2000. Detta var troligen en ovanligt stor Porsche eftersom vi sällan fick plats i målgårdarna eller på banan utan att ha kört ner ett antal markeringar, med med massor av tidstillägg som resultat. Redan året därpå kom vi tillbaka och som sig bör i Team Rally-Racing  hade vi en annan bil! Den här gången körde vi punka och bröt då bristen på reservhjul för asfaltbruk var 100%.

Det tog ända till 2004 innan vi skrapat ihop till ett nytt set sulor, men då var vi tvungna att åka samma bil igen! Nu var formatet förändrat i Vänersborg till det mera vänliga rundkörningen istället för de tidigare vändproven. Det hjälpte då inte för oss för vi lyckades i första åket ta på fel sida om en Castrol-tunna och fick max-tid. Så kan det gå om man inte går! 

 

Nu var det alltså dags igen för Frida igen och därför åter till Sundin och mamma, men inte nödvändigtvis i den ordningen!

I Dalsland finns det många vassa sprintkillar och därför också flera bra kartisar med specialitet att hitta bland ATA-band, chikaner och andra onaturliga hinder. En av de är Joakim Johannesson Dals MK. Han har bland annat lotsat sin bror till stora framgångar på trånga banor i sprintvärlden. Han är dessutom trivsam och pratglad, så Honom ville jag ha!

För att lokalisera Johannesson krävdes ett telefonnummer och det är här Bosse Sundin kommer in i bilden, eftersom Bosse är klubbkamrat och nästan granne med Joakim. Alltså ett snabbt telefonsamtal till 118118-Sundin och det är nu mamma kommer in i bilden.

När Sundins glada stämma ljuder i Nokian kände jag att det inte var artigt att gå direkt till saken och fråga efter Joakims nummer, så jag förklarade stilla att jag tänkt åka Fridaspecialen i Vänersborg.

-Mjaha, säger Sundin och efterhör sig om vilken datum som är aktuell för tävlingen. I akt och mening att föra samtalt vidare berättar jag att jag är jakt på kartläsare till tävlingen om inte annat så att han skall få tillfälle att tacka nej. Det finns ju nästan inget som är så skönt som att bli tillfrågad, men kunna få tacka nej!

- Mjaha, säger Sundin, - jag har ju ingen vana av att vara kartläsare men det är klart att jag skulle kunna ställa upp..........

Ja du Mamma, så kan det gå!

Det var bara att lasta upp Sverige-bilen och dra till Vänersborg! Först hade det införskaffats KUHMO:s asfaltdäck, som monterats på 13" fälgar efter starka rekommendationer från främst Wales. Hjulen såg ut som havande skottkärrhjul men skulle enligt uppgift ha ett grymt fäste. Eftersom man skulle få celebert sällskap borde ju bilen tvättas ordentligt först och så gjordes mycket omsorgsfullt. Man vill ju vara hel och ren när man skall på kalas!

Tävlingsdagen hälsade oss med ett fantastiskt vackert höstväder. Hög klar luft, men med en liten krispig kyla från nordanvinden, gjorde att promenaden runt banan var ett nöje. Så länge man höll uppe farten och hade kaffestugan i tankarna. Vi gjorde i alla fall varvet på rimlig tid och jag kunde konstatera att banan påminde väldigt mycket om 2004 förutom en chikan på en raksträcka. Sundin berättade att detta skulle bli hans debut som kartläsare så han var lite spänd inför uppgiften, men var lite lockad av att få åka "riktig" bil.

Formatet var enkelt!

På ett industriområde hade några gator stängts av. Dessa bildade, grovt sett, en rektangel och på de långa sidorna fanns det chikaner och några extrasvängar inlagda för att få ner hastigheten. Kort påfartsträcka och flygande målgång på en avfartssträcka. Själva rektangeln åktes två varv och man åkte två gånger, sammantaget  10 km ss. Inte svårt att hitta för den uppmärksamme!

SS1

Vi väntade och köade oss fram till starten som sköttes av BDA-Kungen Ryrlén. På banan kunde det vara två-tre bilar samtidigt. Vi släpps iväg med fint spinn på bakhjulen! In på en konstgjord uppfart och ut på första rakan. Bilen bluddrar våldsamt! In i något chikanliknande och sedan en K-höger och rakt. Fortfarande ett fläckvis fantastiskt bludder. Jag kollar alla mätare. OK. Slår på o av bränslepumparna och kör fel in i chikanen mitt på rakan. Vändning och tillbaka rätt väg. Bilen bluddrar och vi kajkar banan runt in i mål.

Med de här extraövningarna blev väl inte tiden så strålande, men vi var ändå klassvinnare i kraft av att vi var den enda Historiska bilen. Sundin visade sig också vara väldigt bra på att peka ut körriktningen!

Körstilarna var väldigt varierande på Fridaspecialen. Här kan du se ett prov från Youtube.

Klicka på bilden för You Tube

In i service för att felsöka. Konstigt är att bilen går jämnt och fint på tomgång, men bluddrar svårt på arbetsvarv. Eftersom det verkar som om bilen misständer är det ju lämpligt att börja med tändningen. Börjar med att lyfta tändhattar för att se vilken burk den inte går på och där var felet direkt! Tändhattarna var genomblöta!!!!

Detta var både goda och dåliga nyheter. På en BD motor sitter tändstiften i mitten på topplocket och eftersom det finns dubbla överliggande är det en kanal ner i kåpan till stiften. Den kanalen var helt vattenfylld på alla fyra burkarna, så det var bar att blåsa ut vattnet. Kostade alltså inget var lätt att åtgärda, men slarvigt. Hur hade vattnet kommit dit? Jo när jag motortvättade skulle jag givetvis ha blåst rent kanalerna från vatten. Det hade jag inte gjort!!

                                                                       

SS2

Efter var som kändes nästan som en outhärdlig väntan var det äntligen dags för resa 2.

Snabbt ur starblocken, genom chickanen, ut på lilla rakan, genom chickanen, K-höger och bilen stendör!!! Vad i blåsvedda..... Snabb koll runt på alla mätare o de står bra. Sundin kikar på mig och föreslår lugnt att jag skall slå på bränslepumpen! God idé!! Hade antagligen slagit av pumpen med en svepande handrörelse när jag växlade. Bilen startar igen och vi drar vidare utan att lyckas träffa på några andra problem. Då var det riktigt roligt!!

Kommer i mål med 8:nde bästa totaltid, vilket också ger den överlägset bästa tiden för Historiker under dagen.....................

   

Klicka på bilden ovan för "out-car" av Marcus Strand

 

 

 Så var det äntligen dags att lasta upp f.v.b. garaget i Göteborg. Dagen hade varit omväxlande och pendlat från förtvivlan till hopp. Får beröm av Sundin för sista åket, så bara en sån sak var ju värd resan!

Stort tack till:

Denna skröna innehåller minnesluckor, förtränganden, förvränganden, förvanskningar och felaktigheter så varje möjlig likhet med verkliga händelser kan uteslutas. I det fall så inte verkar vara fallet är det ett rent sammanträffande och för dessa tar författaren inget som helst ansvar!

Copyright råder på allt material!