Rally!

När väckaruret ilsket ringer halvfem på lördagsmorgonen vet man att det är RALLY på gång.

Bara det faktum att det finns människor som frivilligt stiger upp ur den härliga sängvärmen vid denna okristliga tid på sin lediga dag borgar ju för den underliggande galenskapen. Att till detta addera all annan tid och försakelse, som utövaren frivilligt utsätter sig för är ju antagligen bara för mycket för ETT terapisamtal, det krävs antagligen en hel serie.

Ingen annan stans talas det väl så mycket ekonomi som inom motorsport och då menar man inte "Börsrally" utan ren finansiering av förbrukningsmaterial-sportredskap. Allt kostar pengar. Mycket pengar, ja till och med VÄLDIGT mycket pengar. En normal klubbtävling omsätter belopp i telefonnummersklassen, inklusive riktnummer.

Exempel:

Sjuhundratrettioniotusenfemhundra (739.500) kronor senare står alltså det entusiastiska startfältet redo att dra till skogs. Då har vi negligerat "småsaker" som kapitalkostnader, avskrivningar och annat futtigt. Nix, småaktighet leder aldrig till något gott !

För när startflaggan har gått börjar de riktigt STORA pengarna rulla !!

Om vi förutsätter att den här tävlingen inte går i södra Skåne, tidigt på våren, utan att detta är en mera normal tävling så kommer ca 10-15% att råka ut för större eller mindre besvär på resan.

Dessa besvär har alla en minsta gemensam nämnare och det stavas u-t-g-i-f-t-e-r ! Följaktligen, kommer utgifterna att öka kraftigt för 15-22 ekipage. Vidare kommer ett antal av de tävlande också att drabbas av värdeminskning i en takt som får FRAMFAB-aktier att verka helt stabila.

Låt oss då anta och vi öppnar försiktigt:

Summa så långt 151.800 kr

Vidare kommer:

Summa den här avdelningen 1.056.800 kr

Hela kalaset går alltså på 1.948.100 kr troligen inklusive moms !!

Om vi nu återgår till de "stackars" 150 ekipagen som satt hemma och läste tävlingsinbjudan så kan man undra hur många som visste att det väntade en genomsnittlig utgift på 1.948.100 kr/150st = 12.987 kr (plus porto på anmälan) för att delta i rallytävlingen ?! Nu har vi som sagt inte brytt oss om småsaker som kapital-, annan avskrivnings-kostnad. Småsaker........!!??

Låt oss anta att 90% av deltagarna INTE har sponsorer som ger full kostnadstäckning. De olyckliga 135 st som måste betala helt ur egen plånbok kan nu se fram emot övertidsarbete !! Hur mycket kan det då undras ?

JO, om vi förutsätter att den genomsnittlige "fartfantomen" har en inkomst som ligger vid eller ovanför "brytpunkten" 22.500 kr/månad kommer denne person att ha 67% marginalskatt. Omräknat får man alltså behålla 33 kr per extra intjänad 100-lapp. En trettiotre-lapp med andra ord. Det behövs 394 st trettiotre-lappar för att täcka underskottet på 12.987 kr. Detta förutsätter då att tävlandet inte skall påverka hushållsbudgeten.

Om rallymänniskan måste tjäna ihop 39.400kr brutto för att täcka sin "medeltävling", måste rallymänniskans arbetsgivare betala ut 52.402 kr (vi räknar lönebikostnader 33%).

Nu kan vi äntligen göra sammanställningen:

Grand total 7.269.075 kr eller 48.461 kr/st, exkl. porto för anmälan. Inom denna uträkning förekommer moms, arbetsgivaravgifter, grova schabloner och troliga felräkningar..

Vissa nationalekonomer hävdar att man genom hög inhemsk efterfrågan, konsumtion kan stimulera konjunkturen. I dessa dagar talar spåmännen om att mörka ekonomiska tider är i antågande. Följaktligen fyller klubbrally nu en ännu större funktion i det ekonomiska mönstret. Vi rallyåkare verkar ju mer eller mindre hålla resten av samhället på våra muskellösa axlar.

För vilken grupp kan påvisa samma offensiva konsumtionsmönster som vi kan ?

Så nu till 1:a maj kan vi demonstrera under parollerna:

" Ropen skalla - rally åt alla"

"Bort med moms på Nya Veteran"