Rätt svar var alltså en Daf!

Dessa utomordentligt intressenta bilder har skickats till mig av Lennart Bohm, Stockholm. Bilen, på bilderna, lär numera finnas i Finland där den används flitigt av en rörelsehindrad rallyåkare. Att det inte varit något hinder i rörelserna för Lennarts del tycker jag framgår tydligt från åkbilderna nedan. Betänk att det fanns enbart en Renaultmotor på 1300cc i bilen och att framdrivningen gick via kilrem!! Variomatic som systemet benämndes var otroligt elegant för det skulle, rent teoretiskt, ge motorn möjlighet att arbeta vid optimalt konstant varvtal. Om varvet på motorn var konstant så sköttes den egentliga farthållningen av att bilen steglöst ändrade utväxling. Det fanns tre växellägen: Framåt, Neutral och Back.

Daf var populär i Sverige främst i den hemmasnickrade klassen Standad B (15 kg/hkr). Här gjorde bland annat Gert Blomqvist, numera PeugotCup bas, livet surt för de annars så dominerande SAAB V4:orna. I Grupp 2 utförande, som Lennarts bil är, åktes bilen av framförallt P-I Walfridsson (Pernillas pappa för Er ungdomar). Att P-I valde Daf kan kanske bero på att Volvo-handlarna fick in Daf i sina bilhallar vid den här tiden och P-I själv har intresse i en sådan. Dafen gick också i rallycross där bland annat två holländska bröder hade monterat in värsta BDA:n INNE i coupen. Men det är ju så att säga en annan historia.....

Märket Daf försvann sedan först ur de svenska rullorna då denne holländare kom att heta Volvo 66. Sedan fortsatte det av bara farten med Volvo 340, 360 och Gud vet vad som Volvo´s snikbilar har hetat.

Lennart själv har bytt märke från Daf till Opel Ascona A. Hur det bytet föll ut kommer han säkert att berätta mera om på WinterCamp 18-20/1 i Anttila. Dit kommer då Lennart med kartis Kjell Karlsson och nyputsad Opel.